Søk
Close this search box.

Nye omlastestasjoner reduserer kommunenes avfallstransport med inntil 80 prosent

Med omlastestasjoner fra Varig Teknikk opplever kommunene lavere transportkostnader, enklere avfallshåndtering og bedre arbeidsmiljø.

Fremtidens kommunale avfallshåndtering kjører på skinner.

Slik lyder budskapet fra svenske Björn Mårtensson, direktør i Varig Teknikk & Miljø i Sverige.

Han har samarbeidet med den sørsvenske kommunen Laholm og har etablert en moderne omlastestasjon for håndtering av rest- og industriavfall med utstyr fra Varig Teknikk & Miljø.

 

«Ved bruk av omlastestasjon med åtte presscontainere på et skinnesystem har Laholm kommune fått en meget effektiv håndtering av de fire forskjellige fraksjonene som resirkuleres i systemet», sier Björn Mårtensson.

 

«Omlastestasjonen med containere på skinner er den første i sitt slag i Sverige. Men med de gode miljø- og leveringsresultatene kommunen har oppnådd, er det stor sannsynlighet for at flere svenske kommuner i fremtiden vil velge å investere i lignende omlastestasjoner», utdyper Björn Mårtensson.

 

Og det kan de med fordel gjøre. I tillegg til å medføre en reduksjon i antall kjørte kilometer, gir omlastestasjonene også et bedre arbeidsmiljø og et langt enklere avfallssystem. Alt sammen noe som bidrar til et mer bærekraftig samfunn.

 

«Omlastestasjonene våre er et lukket system med automatisk utskifting av containere som både håndterer husholdningsavfall og industriavfall. Ifølge kundene våre gir omlastestasjonene et bedre arbeidsmiljø og mindre besvær med avfallshåndteringen», forteller Henning Vestergaard, salgssjef i Varig Teknikk & Miljø i Danmark.

 

Les mer om Varig Teknikk & Miljøs omlastestasjoner her.

 

Populær avfallshåndtering i Danmark

I motsetning til i Sverige er moderne omlastestasjoner allerede svært utbredt i Danmark.

Gribskov kommune er en av de 5-10 kommunene i Danmark som de siste 10 årene har hatt stor suksess med å bruke Varig Teknikk & Miljøs omlastestasjoner for å redusere biologisk avfall og restavfall.

 

Ifølge Henning Vestergaard er interessen for omlastestasjoner som fremtidig avfallsløsning stigende:

«Det har vært svært stor interesse for omlastestasjonene våre i Danmark de siste årene, så det går bare en vei. Vi bygger i år omlastestasjoner for Hjørring, Langeland og Tønder kommuner i Danmark, og her forventes det like gode resultater som i Laholm kommune i Sverige.”

 

Håper på norsk interesse for omlastestasjoner

Også i Norge kan fremtidens avfallshåndtering enkelt komme til å kjøre på skinner.

I 2003 bygget Bærum kommune en omlastestasjon med åtte presscontainere, og i mai 2019 kjøpte de ytterligere åtte presscontainere. Med et stigende fokus på bærekraftige løsninger i kommunal regi, gir det håp om at utbredelsen av smarte omlastestasjonene vil øke.

 

«Med økt fokus på omlastestasjoner og de store fordelene knyttet til disse, håper vi på en økende interesse fra norske kommuner. Det er i dag mange gammeldagse og lite effektive omlastestasjoner, som med fordel kan oppgraderes», forteller Harald Haug, daglig leder i Varig Teknikk & Miljø i Norge.

Vil du vite mer om våre produkter, eller trenger råd?

Vi vil alltid hjelpe!

Ring oss gjerne på: Tlf.: 67 90 00 55